Quero aplicar a miña ciencia á lingua para pintar a face do noso maior ben colectivo: o galego







mércores, 28 de xullo de 2010

'Etiquetamos en galego aínda que somos de Madrid'

Enrevista a unha das fundadoras de
Comocabras é unha cooperativa de traballo asociado de Castro Caldelas adicada á produción de queixos de leite de cabra da marca 'Touza Vella'. Todos os seus produtos –queixo, queixo en aceite e crema de queixo– están no mercado vestidos con etiquetas escritas en galego e véndense directamente na explotación caprina, feiras de alimentación, cooperativas de consumo e tendas de delicatessen. Rocío Sanz é unha das súas fundadoras.
Dende cando etiquetan en galego?
Dende que saíron ao mercado os primeiros produtos. Comocabras fundouse en xaneiro do ano 2006, pero os primeiros queixos baixo a marca Touza Vella vendémolos no ano 2007.
Por que tomaron esta decisión?
Por nada en particular. Os catro membros da cooperativa somos madrileños, pero tivemos claro dende o primeiro momento que o mellor e máis natural para o noso produto sería bautizalo cun nome galego e etiquetalo na lingua propia de Galiza. Malia que elaboramos un produto que non é típico galego respectamos o lugar no que estamos e a súa cultura.
Tiveron algún tipo de contratempo por este motivo?
Non. Nunca tivemos queixa. O que si fixemos para mellorar a comunicación co público foi editar a listaxe de ingredientes en galego e castelán para que todos os consumidores teñan a información cun golpe de vista.
Animaría a outros empresarios a etiquetar en galego?
Non lle vexo ningún inconveniente. Penso que o galego, ao igual que outros idiomas cooficiais do Estado, ten unha riqueza cultural que hai que respectar e fomentar.

Ningún comentario:

Publicar un comentario